Ezt a salátát azért szeretem, mert az összes nyári kedvenc zöldségem benne találtatik. Továbbá, mert nagyon jól illik rántott zöldségekhez, sült és grillezett húsok mellé, ami ilyenkor nyáron gyakran készül nálunk. A szeletelésen kívül nagy tudomány nem kell az elkészítéséhez, pillanatok alatt összeállítható bármikor, hisz az összes alapanyag megtalálható hozzá a kertben vagy akár a hűtőszekrényben is. Meleg szívvel, de jó hidegen ajánlom!
Elkészítési idő: 10 perc
Nyári saláta
Hozzávalók:
- 1 nagy lilahagyma
- 1 nagy vagy 2 kisebb fehér paprika
- 3-4 nagy paradicsom
- néhány karika zöldpaprika
- petrezselyem
ecetes léhez:
- víz
- cukor
- ecet
- só
Elkészítése:
- Először elkészítjük a levet, a szokásos módon, ahogy a salátához szoktuk. A vízbe belekeverjük az ecetet, sót és a cukrot.
- A lilahagymát és a paradicsomot vékony fél-karikákra, a paprikákat is vékony karikákra vágjuk.
- Egy mély tálba lerétegezzük a hagymát, fehér paprikát, paradicsomot
- Felöntjük az ecetes-cukros lével.
- Tetejére néhány karika csípős zöldpaprikát teszünk, végül apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.
- 1-2 órára behűtjük.