Még a múlt heti vendégvárásra készült. A pácolt camembert mellé tálaltam ezt a másik fajta pácolt sajtot. A recept eredetileg Jamie-é, de én Tománál láttam meg. Én így készítettem, apró részletekben eltér az eredetitől. Jól behűtöttem és finom vörösbort kortyolgattunk mellé. A vendégeim körében nagy sikere volt. Az elmúlt héten már kétszer is el kellett itthon készítenem, tipikusan az az étel, amit soha nem lehet megunni.
Elkészítési idő: 60 perc
Pácolás: 120 perc
Tejfölben pácolt mozzarella
Hozzávalók:
4 személyre
- 4 mozzarella ( 4x125 gr.)
- 1 kis dobozos tejföl
- 1 citrom héja
- 1/2 citrom leve
- nagy szemű tengeri só
- frissen őrölt bors
- friss és szárított oreganó
- olívaolaj
- 1 nagy kápia paprika
- 3 hosszú friss chili
Elkészítése:
- A mozzarellákat vastagabb szeletekre vágjuk, lerakjuk egy tálba úgy, hogy ne fedjék egymást. Megszórjuk nagy szemű tengeri sóval, frissen őrölt borssal. Jó vastagon rákenjük a tejfölt, ismét sózzuk kicsit. Ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk fél citrom levét, meghintjük szárított oreganóval, meglocsoljuk az olívaolajjal és 2 óra hosszára a hűtőbe tesszük.
- Közben a paprikákat (a kápiát és a chilit is) egy kés hegyével megszurkáljuk, hogy nehogy felrobbanjanak.
- A tűzhelyet körbebugyoláljuk alufóliával, hogy ne kelljen majd tisztítani.
- A láng elosztóra tesszük a paprikákat és állandóan forgatva addig sütjük, míg a héjuk minden oldalon meg nem feketedik.
- Egy tálba tesszük, lefedjük folpackkal, negyed órát állni hagyjuk, ezalatt a gőzben a paprikák héja felpuhul, így könnyebb meghámozni.
- A paprikákat héjuktól, magjuktól megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, szépen elrendezzük a megpácolódott mozzarella tetején.
- Friss, zsenge oregánó ágacskákkal díszítve, fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
Húú ez nagyon guszta,és finom is lehet! Recept mentve:))
VálaszTörlésNagyon ötletes! Kitűnő előétel. Máris mentem. Pompás színek!
VálaszTörlés