Elkészítési idő: 30 perc
Pihentetés: 30 perc
Ropogós csirkefalatok
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 2 tojás
- 2-3 g fokhagyma
- 1 tk cayenne bors
- 1 tk spanyol füstös paprika (helyette jó a sima csemegepaprika is)
- 1 tk oregano
- 1 tk majoránna
- frissen őrölt bors
- só
- 3-4 ek olaj
- kukoricapehely
- olívaolaj
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra
- Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A csirkemelleket ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a a zúzott fokhagymát, fűszereket, rácsorgatjuk az olajat.
- Alaposan összeforgatjuk, legalább fél órát - ha van idő, akkor egy éjszakát - a hűtőben pihentetjük.
- A kukoricapelyhet egy zacskóba tesszük, sodrófával durvára törjük, a tojásokat felverjük.
- Néhány húsdarabot belemártunk a tojásba, majd egyenesen a kukoricapelyhes zacskóba dobjuk őket, a zacskó száját szorosan összezárva összerázzuk az egészet, hogy a panír szép egyenletesen bevonja a húst.
- Ezt a műveletet addig ismételjük, míg elfogynak a húsfalatkák.
- A bepanírozott darabkákat egyesével a sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, tetejüket kevés olívaolajjal megspricceljük.
- A csirkecsíkokat kb 15-20 perc alatt ropogósra sütjük a sütőben.
- Rizzsel, krumplival, salátával kínáljuk, de adhatunk mellé nyers zöldséget is különféle mártogatósokkal.