Elkészítési idő: 45 perc
Tejfölös csodabogár
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 nagy doboz (375 gr) tejföl
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 10 dkg tortadara
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, csipet sóval, hozzáadjuk a tejfölt, cukrot, tojásokat, jól összekeverjük.
- A legvégén keverjük bele a tortadarát, így nem lesz ideje elázni.
- A masszát sütőpapíros tepsibe (kb 20x30 cm) öntjük, 160-170°C-on kb 30 perc alatt készre sütjük, de közben nem nyitogatjuk a sütőajtót!
- A tetejére csokimázat is készíthetünk, de porcukorral megszórva is finom.
Tényleg milyen egyszerű, mégis nagyszerű sütike, nagyon finomnak látszik! :) Mutatós a kis fekete "bogarakkal"! :)
VálaszTörlésNagyon mutatós szép! Ismerem a süteményt bár jó régen sütöttem már, valóban nagyon finom!
VálaszTörlésÉn ezt a sütit hangyaboly sütinek ismerem, és az én receptem szerint jó sok lime kell bele, de néha egy kis citrommal helyettesítem. :) Legalább 5 éve nem sütöttem, pedig nagyon szeretem!
VálaszTörlésPicit szokatlan a színes fotóid után a sötét fotók, de ugyanolyan csodaszépek, mint mindig. Öröm hozzád benézni. :)
Hm, de kis cuki süti. Tényleg különleges a tortadarától, egy szeletkét elemeltem a tálról :-) Egyszer biztosan kipróbálom :-)
VálaszTörlésVittem is azonnal a receptet, irtó guszta és főleg egyszerű:-)))))
VálaszTörlésÉn is hangyaboly sütinek ismerem. Egyszerű és finom. Nagyon guszta! :) A sütemény mellett a teás dobozon is megakadt a szemem. Nagyon tetszik. :)
VálaszTörlésSzia Nea! Másnapra nem lesz száraz, ha előző nap délután megsütöm? Köszönöm! :-)
VálaszTörlésNálunk nem érte meg a másnapot, így nem tudtam tesztelni. Ez egy puha tésztájú, jó kis szaftos süti. Fóliával letakarva szerintem másnapig nem fog megszáradni.
Törlés