A kevert tésztákat azért szeretem, mert nagyon hamar elkészülnek és lehetetlen elrontani őket. Csak keverem-kavarom, tepsibe öntöm és szűk fél óra alatt már ott illatozik az asztalon. Nagyon jól passzolnak a könnyű, omlós tésztához a karakteresebb, savanykásabb ízű nyári gyümölcsök, mint a málna, meggy, ribizli, őszibarack, ezekből is elkészíthető, mindegyikkel biztos a siker. Egy csupor hideg tejjel a rekkenő nyári hőségben igazán isteni.
Cseresznyés kevert süti
Hozzávalók:
tészta:
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2,5 dl tej
- 2 tojás
- csipet só
- 50 dkg cseresznye
- őrölt fahéj
- kristálycukor
Elkészítése:
- A puha vajat jó habosra kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, tovább keverjük.
- Mikor homogén a tészta beleöntjük a tejet, a sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet, sima tésztává dolgozzuk.
- Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük a masszát, rárakosgatjuk a lisztben megmártogatott, kimagozott cseresznyét (így nem süllyed le a gyümölcs a tészta aljára), tetejét jócskán megszórjuk őrölt fahéj és kristálycukor keverékével.
- Előmelegített sütőben 180°C-on kb 30-40 perc alatt megsütjük. (A sütési idő tájékoztató jellegű, sütőfüggő!) Végezzünk tűpróbát !
Ötlet: innen