Elérkezett az év utolsó napja. Ilyenkor illik számot vetni az elmúlt év történéseivel és bízni abban, hogy szebbet, jobbat, de legalábbis nem rosszabbat hoz majd az új év. Délután még egy alkalomhoz illő tortára és néhány gyors fotóra maradt csak időm. A blog a napokban (dec.27-én) lett 8 éves, így most ezzel a tortával ünneplem meg egyúttal ezt a számomra fontos eseményt is, mivel rögtön karácsony után nem lett volna értelme újabb édességet sütni. Remélem lesz időm, erőm, lehetőségem még tovább folytatni azt, amit nagyon szeretek csinálni, és ha csak virtuálisan is, de tolmácsolni felétek ... az otthon ízeit.
Minden kedves olvasómnak, követőmnek, köszönöm, hogy az idén is megtisztelt a figyelmével, látogatásával benyitott a konyhám ajtaján! Jövőre is sok szeretettel várok mindenkit!
Sok finomságban bővelkedő, szépen terített asztalt, jó kedvet, vidámságot kívánok az év utolsó napjára, jövőre pedig szerencsés, boldog és sikeres új évet!
Pezsgőtorta
Hozzávalók:
22 cm-es tortaformához
piskóta:
- 2 tojás
- 2 ek cukor
- 2 ek liszt
- csipet só
krém:
- 3 cs Aranka vaníliás krémpor
- 4,5 dl pezsgő
- 4,5 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 doboz hámozott, felezett őszibarack konzerv
Elkészítése:
- A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
- Az őszibarackot leszűrjük, lecsepegtetjük, felkockázzuk.
- A piskótához szétválasztjuk a tojásokat.
- A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, beleszitáljuk a lisztet, összedolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
- Kerek tortaformába öntjük, kb 25-30 perc alatt (sütőfüggő, tűpróba!) készre sütjük, rácson hagyjuk kihűlni. (lapos piskótát sütünk)
- Közben elkészítjük a krémet: a krémporokat egy edénybe öntjük, csomómentesre keverjük a pezsgővel.
- A habverő legmagasabb fokozatán 3 perc alatt felverjük.
- A tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot verünk, félidőben hozzáadjuk a habfixálót is.
- A pezsgős krémet lazán összeforgatjuk a tejszínhabbal.
- Összeállítjuk a tortát: a piskótalapot tányérra vagy tortalapra tesszük, köré állítjuk a kapcsos tortaformát.
- Az őszibarackot egyenletesen a piskótalapra terítjük, beborítjuk a tejszínhabos pezsgőkrémmel, fóliával lefedve legalább 2 óra hosszára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt eltávolítjuk a tortakarikát, tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel, csokis keksszel vagy gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Forrás: Vidék íze magazin