A crostini az olaszok pirítósa. Az enyhén szikkadt kenyeret megpirítják és megpakolják minden földi jóval. A friss fügét nagyon szeretem, de sajnos nem tartozik az olcsó kategóriába. Egy-két éve azonban felfedeztem, hogy az egyik áruházlánc nagyon jó áron kínálja ezt az egzotikus gyümölcsöt, így minden évben, amikor elérkezik a szezonja elindulok a beszerző útra. Most is éppen akciós volt, így 1/5 áron sikerült beszereznem, mintha máshol vásároltam volna. Aki szereti a sós sajt és az édes gyümölcs karakteres, mégis lágy harmóniáját, annak nagyon fog ízleni. Én imádom az ilyen falatnyi ropogós csodákat.
Elkészítési idő: 20 perc
Kéksajtos crostini karamellizált mézes-balzsamecetes fügével
Hozzávalók:
2 személyre
- 4 füge
- 20 dkg kékpenészes sajt
- 6 szelet kenyér
- só
- frissen őrölt bors
máz:
- 1 tk olívaolaj
- 1 tk balzsamecet
- 2 tk méz
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A mázhoz összekeverjük a mézet, olívaolajat és balzsamecetet.
- A fügéket elnegyedeljük, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, ecsettel bekenjük mindegyiket a mázzal.
- A fügéket 10-12 percig sütjük, míg megkaramellizálódnak.
- A kenyérszeletekre vékonyan felszeletelt kéksajtot teszünk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
- A sajt tetején elosztjuk a fügéket.
- Grill alatt sütjük néhány pillanatig, míg a sajt megolvad.
- Azonnal tálaljuk, még egy kis mézet csorgatunk a fügékre.
Imádom!:)))Nagyon guszta.
VálaszTörlésNagyon guszta! Azt hiszem ki fogom próbálni...:)
VálaszTörlésCsodaszép és ínycsiklandó! Kipróbálós. :)))
VálaszTörlésDe guszta!!! :)
VálaszTörlés