Már napok óta kerülgettem a kamrában a nyáron eltett rumos meggy befőttjeimet. Valahogy mindig megakadt rajtuk a szemem. Gondoltam akkor itt az ideje, hogy készüljön is belőlük valami. Nagy sütkérezésekbe nem akartam fogni, lesz részem benne úgyis az ünnepek előtt, alatt, sőt még utána is. Az alap ötletet az általunk nagyon kedvelt kókuszos keksztekercs adta, mert ugye azt nem kell sütni. Mivel a gesztenyés dolgokat is nagyon szeretjük, a rumos meggy meg adva volt, így készült ez a változat. Már az ünnepekre gondolva összekötöttem a kellemest a hasznossal, rögtön dupla adagot készítettem, és a fele a fagyasztóban várja meg majd a karácsonyt. A rumos meggy levét teához szoktam önteni vagy csak magában is elkortyolgatjuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Gesztenyés-rumos meggyes keksztekercs
Hozzávalók:
tészta:
- 50 dkg darált keksz
- 25 dkg porcukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- kb 3 dl tej
- 1 tk vanília aroma
- 2 kupaknyi rum
töltelék:
- 25 dkg felengedett gesztenye massza
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg puha vaj
- 1-2 ek tejszín
- 3-4 ek a rumos meggy levéből
hempergetéshez:
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát a hűtőben pihentetjük.
- A tej hozzáadásával vigyázzunk, annyit adjunk csak hozzá, amennyitől a tészta összeáll.
- A tésztát megfelezzük, két folpack közé téve (így nem ragad) vékonyra nyújtjuk őket.
- Megkenjük a gesztenye krémmel, megszórjuk a kimagozott rumos meggyel, szorosan feltekerjük.
- A deszkára kókuszreszeléket szórunk, a tekercseket meghempergetjük benne, majd fóliába csomagolva néhány órára, de legjobb, ha másnapig a hűtőbe tesszük, így szépen szeletelhetővé válik.
- Több adagot is készíthetünk egyszerre, mert jól bírja a fagyasztást.
- Ilyenkor fogyasztás előtt fél órával vegyük ki a mélyhűtőből, hogy kicsit kiengedjen.