A mousse egy légiesen könnyű textúrájú, lágy hab. Hangzatos neve ellenére rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Szeretem adni egy finom ebéd lezárásaként. Ma sok elintézni valóm volt, így erre a finom desszertre maradt csak idő. Bármilyen gyümölccsel (pl.: eper, málna, ribizli, áfonya, szeder) készíthetjük. Az édesség utáni vágyunkat azonnal enyhíti, délutáni nassolni valónak is nagyon jó választás.
Elkészítési idő: 20 perc
Gránátalmás mascarpone mousse
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 8 ek porcukor
- 3 dl habtejszín
- 1 citrom leve
- 1 nagy gránátalma
díszítéshez:
- málnaszósz
- dekor cukor
- citromfű
Elkészítése:
- A mascarponét kikeverjük a porcukor felével és a citrom levével.
- A habtejszínt kemény habbá verjük a cukor másik felével, lazán összeforgatjuk a mascarponéval.
- Poharak aljára szétosztjuk a gránátalma magjait, keveset hagyunk a díszítéshez is.
- Rákanalazzuk a mousse-t, tetejét málnaszósszal meglocsoljuk, dekor cukorral megszórjuk, néhány gránátalma maggal és citromfűlevéllel díszítjük.
Nagyon guszta, pompázatos friss és üde színek. Mintha nyár lenne! Csodás kelyhek!
VálaszTörlésSzia! Gratulálok az oldaladhoz! Megnéznéd a miénket? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
VálaszTörlésKöszönjük,
www.anyjalanya.wordpress.com