Oldalak

2017. június 21., szerda

Kolbászkrém házilag


















A szendvicskrémek szerintem sokunk kedvencei, de az enyémek biztosan. Pár perc alatt elkészíthetők, amikor már unalmasak a felvágottak, vajkrémek, tojásrántották és persze finomabbak is a boltinál. Egy darabka kolbász már sehogy nem akart elfogyni, gondoltam kence formájában kapósabb lesz majd. A finomra darált kolbászhús mellé még puha házi vaj, főtt tojás, újhagyma is került, plusz ízekkel gazdagítva a jó habosra kikevert krémet. Nyáresti borozgatáshoz vagy hideg téli estéken egy csésze citromos tea mellé kitűnő választás. Én melegszendvicsként, sok reszelt sajttal megszórva is kipróbáltam, úgy is finom volt.


Kolbászkrém házilag

Hozzávalók:

  • 25 dkg puha füstölt kolbász
  • 10 dkg puha vaj 
  • 2 főtt tojás
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 tk mustár
  • 2-3 szál újhagyma  
  • bors

Elkészítése:

  1. A tojásokat feltesszük főni, forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, meghámozzuk.
  2. A kolbász héját lehúzzuk, - kis ideig hideg víz alá tartva könnyen lejön - kisebb darabokra vágjuk, késes aprítóban - ennek hiányában húsdarálón - finomra ledaráljuk.
  3. Hozzáadjuk a puha vajat, tejfölt, mustárt, újhagyma fehér részét, főtt tojást, fűszereket, a robotgéppel krémes állagúra kevertetjük.
  4. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízei.
  5. Fogyasztás előtt 1/4-1/2 órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy kicsit felengedjen.
  6. A kolbászkrémet kenyérre, pirítósra, kiflikarikákra kenve kínáljuk, friss paradicsomot, paprikát, lila,- vagy újhagymát, retket adhatunk mellé.



A kerámia edénykét a SütniFőzni webshop biztosította.







2 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!