HÚSVÉT

2019. december 31., kedd

Parmezános szerencsekeksz













Ennek az évnek is elérkezett az utolsó napja és én még utoljára hoztam egy szerencsekekszet, bízván abba, hogy aki megsüti, annak tényleg szerencsét fog hozni. :) Nem nagy adag, de cserébe nagyon finom ízű, omlós, és laktató. Jól csúszik rá a pezsgő vagy a bor.

Minden kedves olvasómnak, ismerősömnek sikerekben gazdag, szerencsés és Boldog Új Évet Kívánok!   


Parmezános szerencsekeksz

Hozzávalók:

tészta:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 5 dkg darált mandula
  • csipet só

tetejére:


  • cayenne bors

Elkészítése:

  1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, sóval, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és darált mandulát, sima tésztává gyúrjuk.
  2. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 óra hosszára. (lehet 1 éjszakára is)
  3. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
  4. A tésztát lisztezett felületen 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk. 
  5. A leeső részeket újra gyúrjuk és szaggatjuk.
  6. Sütőpapíros tepsire tesszük, cayenne borssal picit meghintjük.
  7. Sütőbe tolva kb 15-20 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz. (sütőfüggő!, de ne süssük túl, mert a sajt megég és keserű lesz.)




4 megjegyzés:

  1. Kedves Nea!
    Köszönöm szépen! :) Én is sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok neked! :)

    VálaszTörlés
  2. BÚÉK! Aki megeszi ezeket az aranyos malackákat, annak biztos szerencséje lesz 😊

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!