Színes, ízletes, könnyed saláta, mely nagyon gyorsan elkészíthető. Átlátszó üvegtálban szépen mutatnak benne a rétegek, dekorációként is jól illik az ünnepi asztalra. Előételként fogyasztható friss, ropogós pirítóssal, de a füstölt sonka mellé is remekül passzolnak a tavaszi zsenge zöldségek üde ízei.
Réteges tavaszi saláta
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 20 dkg sajt
- 1 csomag retek
- arasznyi póréhagyma fehér része
- 3 ek natur joghurt
- 1 ek majonéz
- só
- bors
- snidling
- újhagyma zöldje
Elkészítése:
- A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, ha kihűltek a reszelő durva fokán lereszeljük.
- A retket és sajtot is durvára reszeljük.
- A póréhagymát vékony félkarikákra vágjuk.
- A majonézt összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk.
- A hozzávalókat egy átlátszó tálban / tálkákban lerétegezzük a következő sorrendben: tojás, szósz, póréhagyma, sajt, retek.
- Tetejét megszórjuk felaprított metélőhagymával és újhagyma zöldjével.
Nagyon üde salátát készítettél, igazi tavaszi finomság! Nagyon jó lehet, el tudom képzelni milyen finom a sonkához. A képek is szuperek lettek, mint mindig 😊. Szép húsvéti hangulatúak!
VálaszTörlésÁldott, kellemes ünnepet kívánok az egész családodnak!
Nekem nagyon ízlett, elkészül majd mégegyszer a sonka mellé is. Köszönöm szépen a jó kívánságot és is békés, meghitt ünnepeket kívánok!
Törlés