A rumgolyó egy klasszikus német ünnepi csemege, olyasmi, mint nálunk a kókuszgolyó. Sütés nélküli desszert, így szinte az utolsó pillanatban is még elkészíthető. Hagyományosan forgathatjuk kókuszreszelékbe vagy darált dióba, csokidarába, de én most, hogy ünnepi ragyogást adjak a falatnyi golyócskáknak, ehető bronz porral szórtam meg őket. Szuper egyszerű és gyorsan elkészül. Mivel alkoholt is tartalmaz, gyerekeknek nem ajánlott, de a felnőttek bátran kóstolgathatják.
Rumgolyó
kb 25-30 db
Hozzávalók:
tészta:
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 20 dkg jó minőségű tejcsokoládé
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 3 csapott ek keserű kakaópor
- 4-5 ek rum (esetleg rumaroma)
bevonat:
- keserű kakaópor
- bronz színű lüszter por (ehető porfesték)
vagy
- darált dió / kókuszreszelék / csokidara
Elkészítése:
- A csokoládékat vízgőz felett felolvasztjuk, félretesszük, kihűtjük.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a kakaóport, olvasztott csokoládét, rumot, újra átkeverjük.
- Fóliával letakarva hűtőbe tesszük annyi időre, hogy formázható masszát kapjunk.
- A masszából golyókat formázunk, kakaóporba forgatjuk, ecsettel felvisszük rá a lüszter port vagy kakaópor helyett darált dióba, kókuszreszelékbe, csokidarába forgatjuk.
Gyönyörű alkotás! 😊 Igazi ünnepi desszertkülönlegességet varázsoltál az asztalra, nagyon hangulatos a tálalásod! Ilyen festék porról nem is hallottam még, de nagyon ötletes, mutatós. Gratulálok hozzá!
VálaszTörlésKöszönöm Katalin! Újítok egy kicsit idén a desszertek, sütik terén, de lesz azért hagyományos is.
Törlés