- 4 db közepes méretű kápia paprika
- 25-30 dkg feta
- 2-3 ek görög joghurt
- 2 ek olívaolaj
- 1-2 g fokhagyma
- friss bazsalikom (helyettesíthető kaporral vagy petrezselyemmel is)
- 3 ek olívaolaj
- 1 g reszelt fokhagyma
- 1 ek citromlé
- csipet só
- A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.
- A paprikák közepén hosszában nyílást vágunk.
- A paprikák bőrét megkenjük kevés olajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, puhulásig sütjük.
- Sütőből kivéve 10 percet hűlni hagyjuk.
- Kiskanállal a belsejéből eltávolítjuk a magokat. (a levet öntsük le róla)
- A töltelékhez összetörjük villával a fetát, elkeverjük a joghurttal, reszelt fokhagymával, felaprított bazsalikommal. (nem sózzuk, mert a feta is sós)
- A paprikák belsejét megtöltjük a sajtkrémmel, sütőbe téve további 10-15 percig sütjük.
- Közben elkészítjük az öntetet, összekeverjük a hozzávalókat.
- Közvetlen tálalás előtt ráöntjük a paprikákra.
- A megsült paprikákat melegen fogyasztjuk.
- Előételként, vacsoraként pirítóssal, lepénykenyérrel vagy sült húsok mellé kínáljuk.