Egyre ritkábban vásárolok felvágottat reggelire. Nem tudom, hogy csak én vagyok-e így vele, de minden olyan egyenízű lett és már kicsit unalmas is. Reggeli vagy vacsora szerintem nagyon jól megoldható időnként egy melegszendviccsel, ami nálam előtérbe kerül, mikor már hűvösek a reggelek és az esték. Egy csésze forró teával nekem a mennyország. Hoztam nektek három melegszendvicskrémet is, így mindenki választhat ízlésének megfelelően. Mindegyik nagyon finom és jó sok zöldséggel fogyasztva el is telíti hamar az embert. Kóstoljátok meg, szerintem imádni fogjátok!
Ötlet a Tik-Tokról
Gombakrémes
Hozzávalók:
- 25 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 2-3 g fokhagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna vagy bacon
- 1 ek krémsajt
- 1 ek tejföl
- 1 tk mustár
tetejére:
- reszelt sajt
Elkészítése:
- Kevés olajon elkezdjük zsírjára pirítani a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, kicsit később a fokhagymát is.
- Rádobjuk a feldarabolt gombát, sóval, borssal, (friss) kakukkfűvel, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
- Addig sütjük, míg a gomba puhára párolódik és elfövi az összes levét.
- Cutterben masszává aprítjuk.
- Tálba tesszük, ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a krémsajtot, mustárt, tejfölt, jól elkeverjük.
- Kenyérre vagy kiflire kenjük, megszórjuk sok reszelt sajttal, szendvicsütőben készre sütjük.
Tojáskrémes
Hozzávalók:
- 3 keményre főtt tojás
- 2 ek majonéz
- 1 ek tejföl
- 1 tk mustár
- só
- bors
- tetejére:
- reszelt sajt
- ketchup
Elkészítése:
- A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk.
- Egy tálba téve villával összetörjük.
- Kikeverjük a tejföllel, majonézzel, mustárral, sóval, borssal ízesítjük.
- Kenyérre vagy kiflire kenjük, tetejét jó sok sajttal megszórjuk.
- Melegszendvics sütőben készre sütjük.
- Tetejét ketchuppal megdíszítjük
A tojáskrémbe rakhatunk apróra vágott lilahagymát vagy sonkát is.
Kolbászkrémes
Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt (csípős) kolbász
- 10 dkg lecsókolbász
- 1 közepes lilahagyma
- 2-3 g fokhagyma
- 10 dkg krémsajt
- 1 ek tejföl
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek mustár
- bors, ízlés szerint
- só nem szükséges, ha a kolbász elég sós
Elkészítése:
- A hagymákat felapírítjuk.
- A kolbászok bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, kevés olajon zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymákat, további 1-2 perc alatt megdinszteljük.
- Egy szűrőkanállal, - hogy a zsír lecsepegjen - cutterbe kanalazzuk, masszává aprítjuk.
- Tálba tesszük, hozzáadjuk a krémsajtot, mustárt, tejfölt, pirospaprikát, borsot.
- Alaposan összekeverjük.
- Kenyérre vagy kiflire kenjük, szendvicssütőben átmelegítjük, újhagymával, lilahagymával megszórva kínáljuk.
Hagymák helyett reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Egyik gusztább mint a másik, de jó lenne most megkóstolni mind a hármat! Nagyon finomak lehetnek.
VálaszTörlésMi is szeretjük a melegszendvicset, szoktam sütni ősztől tavaszig, amikor éppen megkívánjuk. Általában vajas, ketchupos, májkrémes kenőccsel, rá sajt és kolbász, vagy hagyma, vagy valamilyen sonkaféle, ami éppen itthon van.
De a tijeid szuper különlegesek és nagyon mutatósak! Nagyon tetszenek!
A májkrémes változat sem rossz. Fogom még bővíteni a kínálatot, egy melegszendvics mindig jól tud esni.
TörlésNagyon guszta ! Fölvágottat már én sem veszek, tojáskrémet szeretem azt szoktam néha készíteni.
VálaszTörlésBocsánat a szóért, de nagyon ócskák lettek a felvágottak. Nálunk még a macskák sem eszik meg. A tojáskrémest én is nagyon szeretem, nálunk is az van leggyakrabban.
Törlés