Az egyik legjobb, éttermi stílusú nyári desszert, mely otthon is pillanatok alatt elkészíthető. A posset egy könnyed tradicionális angol édesség. Amennyire gyorsan elkészül, pont annyira lenyűgöző is. Egy bársonyosan krémes, elegáns, citrusos nyalánkság, mely mindösszesen 3 összetevőből áll. Mikor a meleg tejszínt összekeverjük a citromlével, kémiai reakcióba lép vele és túrós állagúvá válik. Engem kicsit a citromos krémtúróra emlékeztet az íze és az állaga is. Citromhéjak helyett üvegkelyhekbe is tölthetjük a krémet, bármilyen szezonális gyümölccsel, tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Citrom posset
Hozzávalók:
- 4 citrom
- 1 bio citrom reszelt héja
- 8 dl tejszín
- 20 dkg cukor (ízlés szerint több vagy kevesebb is lehet)
- 1-2 tk vanília aroma (opcionális)
Elkészítése:
- Egy lábasban összekeverjük a tejszínt, cukrot, reszelt citromhéjat.
- Alacsony lángon felforraljuk, mikor gyöngyözni kezd még kb 5-10 percig főzzük.
- Közben a citromokat megfelezzük, levét kifacsarjuk, a belső, hártyás részét kikapargatjuk.
- A citromlevet átszűrjük.
- A tejszínes krémbe belekeverünk 1 dl citromlevet és a vaníliát.
- Negyed órát állni hagyjuk, majd átszűrjük, hogy a reszelt citromhéj ne kerüljön a desszertbe.
- Az üres citromhéjakba töltjük, 2-3 óra hosszára - de még jobb, ha egy éjszakára - hűtőbe tesszük.
- Közvelen tálalás előtt 1-1 szem málnával, vagy más bogyós gyümölccsel, citromfűlevélkével díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!