Még mindig a mackó hagyma bűvöletében telnek a napjaim. Péntek reggel beszaladtam a piacra, hogy beszerezzem hétvégére a szükséges zöldségeket, gyümölcsöket. Az egyik árusnál hatalmas kupacokban állt a frissen szedett, dundi csokrokba kötözött medvehagyma, ráadásul akciós áron volt. Nem tudtam nem észrevenni, ahogy harsogó zöld levelei csak úgy integetnek felém. A kedvező árat kihasználva végül 5 csomag landolt belőle a szatyrom tetején. Délután hazaérve nekiláttam a feldolgozásnak. Az egyik nagy csokorból elkészült életem első pesto-ja. A blogokon nézelődve láttam, hogy ez is szinte mindenkinél másképp készül. Van, aki nem tesz bele parmezánt, és a drága fenyőmag helyett, dióval, kesudióval vagy mogyoróval, mandulával dúsítja. De petrezselymes, rukkolás változattal is találkoztam. Így első nekifutásra én elégedett vagyok a sajátommal, de azt hiszem lesz még mit kipróbálnom a sok változat közül.
Elkészítési idő: 20 perc
Medvehagyma pesto
Hozzávalók:
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 5 dkg fenyőmag
- 5 dkg reszelt parmezán
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítése:
- A medvehagymát megmossuk, leszárítjuk, a vastag levélnyelet - úgy, mint a sóskánál - lehúzogatjuk róla.
- A fenyőmagot szárazon megpirítjuk egy teflon serpenyőben, vigyázva, hogy oda ne égjen.
- Ha kihűlt, beletesszük a turmixba és kissé darabosra turmixoljuk.
- Hozzáadjuk a kisebb darabokra tépkedett medvehagymát, reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk és turmixolás közben hozzácsorgatunk annyi olívaolajat, hogy kellemesen krémes állaga legyen.
- A pesto-t sterilizált üvegekbe rakjuk, tetejére olívaolajat öntünk, így néhány hétig eláll a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!