Elkészítési idő: 60 perc
Vadas sertésszelet spagettivel
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb (dió része a legjobb hozzá, mert az nem annyira száraz )
- 5 dkg füstölt szalonna
- só
- őrölt bors
vadas mártás:
- 4-5 sárgarépa
- 2-3 fehérrépa
- 2 közepes vöröshagyma
- só, ízlés szerint
- néhány szem feketebors
- 2 babérlevél
- 2 ek ecet
- 1 ek liszt
- 1 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- mustár
- cukor
- citromlé
Elkészítése:
- A húst szeletekre vágjuk, klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk.
- A pörcöt kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük, félretesszük.
- Mikor minden hússzelet átsült, a maradék zsiradékra 1 evőkanál cukrot szórunk, hozzáadjuk a felkarikázott répákat és a nagyobb darabokra vágott hagymát, kevergetve pirítjuk egy kicsit.
- A hússzeleteket visszatesszük az edénybe, elrendezgetjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
- Néhány szem egész borsot, babérlevelet és ecetet adunk hozzá.
- Fedő alatt puhára pároljuk.
- Közben habarékot készítünk: 1 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk 1 dl tejszínnel, hozzáöntjük a tejfölt, adunk hozzá egy kis mustárt.
- A húst kivesszük, babérlevelet kidobjuk, zöldségeket leturmixoljuk.
- A répaszószt - szűrőn átpasszírozhatjuk, úgy simább lesz - visszaöntjük az edénybe, jól kiforraljuk a habarékkal.
- Hozzáadjuk a citromlevet, még korrigálhatunk az ízén, ha kell: kevés sóval, cukorral, mustárral.
- A mártásba visszarakjuk a húsokat és hagyjuk összerottyanni.
- Frissen kifőzött spagettivel tálaljuk.
Nagyon guszta! Tudom hogy nem sok maradt, de megkóstolnám szívesen./ igaz már vacsoráztam, bár csak piritóst ettem/
VálaszTörlésHúúú, imádjuk a vadas, de eddig még sosem mertem belefogni.
VálaszTörlésPedig annyira nem is vészes... :-p
Lehet, hogy ki fogom majd próbálni a recepted alapján. Nagyon ínycsiklandó! :-)
Nagyon-nagyon finom
VálaszTörlésNagyon guszta ez az étel ezért én és a kislányom meg is csináltuk.A kisebbik gyerekem nem szereti az ilyen ennivalókat de ezt még ő is megkóstolta és nagyon ízlett neki :)szerintem ma is fogunk csinálni!!!!
VálaszTörlésMa elkészítettem és osztatlan sikert arattam vele kis családomban.Köszönet a receptért, sikerült életem első vadasa!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy mindenkinek elnyerte a tetszését.
VálaszTörlésRégen én is csak marhából készítettem és mindig pácoltam!De az anyagiak engem is eltántorítanak a marhahusitól!Nővérem tanácsára filézett pulykacomb felsőből főztem szintén természetesen pár napos pácolással és bár idegenkedtem tőle de nagyon finom lett!Sokat főzök mert a 3 éves kisunokám mindig "vadaszt"kér a Nagyitól!
VálaszTörlésMa el készítettem, mondhatni pofon egyszerű és nagyszerű volt! Köszönöm a receptet :)
VálaszTörlésSzívesen, örülök, hogy ízlett.
TörlésFérjem egyik kedvence. :)
VálaszTörlésNagyon jó recept, többször megcsináltam már. Családi kedvenc lett.
VálaszTörlés