Hozzávalók:
- 1 csomag (270 gr.) leveles tészta (Tante Fanny)
- 25 dkg túró
- 1/2 csomag medvehagyma
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
- A medvehagymát nagyon apróra vágjuk, a túrót alaposan szétnyomkodjuk.
- A túróba belekeverjük a medvehagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A leveles tésztát kiterítjük, egyforma négyzeteket vágunk belőle.
- Mindegyik lapocskára kiskanálnyi túrós tölteléket rakunk.
- Háromszög alakúra hajtjuk, széleit összenyomkodjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a háromszögeket, hideg vízzel megspricceljük, 200C-os forró sütőben néhány perc alatt ropogósra sütjük.
- Langyosan a legfinomabb.
TIPP:
sütés előtt megkenhetjük felvert tojássárgájával ill. megszórhatjuk szezámmaggal vagy vegyes magkeverékkel is a háromszögek tetejét.
Még nem ettem medvehagymát, de ezt szívesen megkostolnám.
VálaszTörlésNagyon finom lehet!Éppen tegnap szedtünk.Viszem a recidet!:-)Köszönöm
VálaszTörlésFantasztikus
VálaszTörlésMegsütöttem, isteni lett, köszi a receptet :)! A juhtúrós medvehagymás pogiddal is szemezek, nagyon jól hangzik, és annyira mutatós!
VálaszTörlés