Bár az idei Húsvét mindenkinek nagyon más, mint az eddigiek, azért még lehet jókat enni és inni. A megszokottól eltérően nem készítettem most semmilyen alkoholos itókát, de ez a friss ízeket magában hordozó narancsos répa juice ugyanúgy megállja a helyét az ünnepi asztalon. Élénkítő, frissítő hatású, reggeli napindítóként is fogyaszthatjuk az év bármely szakában.
Gyömbéres, narancsos sárgarépa juice
Hozzávalók:
- 50-60 dkg sárgarépa
- 4 narancs leve
- 1 lime leve
- méz - ízlés szerint
- diónyi friss gyömbér (elhagyható)
Elkészítése:
- A megtisztított, apróbb darabokra vágott sárgarépát kevés vízzel összeturmixoljuk.
- Hozzáadjuk a narancs és a lime kifacsart levét, mézet, héjától megtisztított, feldarabolt gyömbért.
- Jól összeturmixoljuk.
- Finom szűrőn átszűrjük a folyadékot, a répahúsból teljesen nyomkodjuk ki a nedvességet.
- A répa juice-t poharakba öntjük, behűtjük.
- Citromkarikával, narancshéjjal díszítve kínáljuk.
TIPP:
jégkockát is tehetünk a pohárba
Finom, színes ízbombát készítettél, jól telhet mellette a húsvét....
VálaszTörlésBoldog ünnepet és jó egészséget!