Cseresznyés kevert
Hozzávalók:
tészta:
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliáscukor
- 2 tojás
- 2,5 dl tej
- 1/4 kk fahéj
- nagy csipet só
tetejére:
- 50 dkg cseresznye
- 5 dkg mandulapehely
- porcukor
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
- A cseresznyét kimagozzuk, levét hagyjuk lecsöpögni.
- A puha vajat kikeverjük a cukrokkal, hozzákeverjük a tojást.
- Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet, fahéjat, sót.
- A tésztát krémes állagúra kikeverjük.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, egyenletesen megszórjuk a cseresznyével, mandulapehellyel.
- Kb 30 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)
- Még melegen megszórjuk porcukorral.
- Ha kihűlt négyzetekre vágjuk.
Finomat sütöttél, gondolom gyorsan el is készült. Hasonlót én is szoktam csinálni, de a mostani cseresznye árak mellett erre az idén még nem került rá a sor 😊. Nagyon gusztán tálaltad!
VálaszTörlés