Tavaszi zsengékből készült ma ez az egyserpenyős étel. Mindkét zöldség nagy kedvencem, minden évben alig várom, hogy megjelenjenek a piacon, ráadásul nagyon könnyen és gyorsan elkészíthetők. Külön-külön is napokig tudnám enni a belőlük készült ételeket, de így össszeházasítva szerintem verhetetlen párost alkotnak, pláne, ha még megspékeljük egy kis ropogósra sütött szalonnával a tetejét. Húsok mellé köretként is fogyasztható, de én csak így magában, egytálételként fogyasztottam. Azért egy hideg bodza limonádé jól esett utána.
Újburgonya spárgával, baconnal
Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- 10 dkg kockázott bacon
- 1 cs (50 dkg) zöldspárga
- 2-3 g fokhagyma
- 1 ek friss citromlé
- só
- bors
Elkészítése:
- Egy serpenyőben pörcösre sütjük a bacont, kiszedjük, félretesszük, letakarva melegen tartjuk.
- A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a megmosott, vékony szeletekre vágott újburgonyát, közben sózzuk, borsozzuk.
- Mikor a burgonya már 3/4 részig megsült, hozzáadjuk a feldarabolt zöldspárgát, rázogatva addig sütjük, - kb 3-4 perc- míg a spárga megpuhul, de roppanós marad.
- Rányomjuk a fokhagymát, még néhány másodpercig tovább sütjük.
- Tálaláskor tányérra szedjük a spárgás burgonyát, kevés citromlével meglocsoljuk, rászórjuk a bacont.
- Frissen, melegen kínáljuk.
De finom lehet, nagyon guszta! Az újkrumpli nálunk is kedvenc 😊
VálaszTörlés