2020. május 17., vasárnap

Újburgonya spárgával, baconnal












Tavaszi zsengékből készült ma ez az egyserpenyős étel. Mindkét zöldség nagy kedvencem, minden évben alig várom, hogy megjelenjenek a piacon, ráadásul nagyon könnyen és gyorsan elkészíthetők. Külön-külön is napokig tudnám enni a belőlük készült ételeket, de így össszeházasítva szerintem verhetetlen párost alkotnak, pláne, ha még megspékeljük egy kis ropogósra sütött szalonnával a tetejét. Húsok mellé köretként is fogyasztható, de én csak így magában, egytálételként fogyasztottam. Azért egy hideg bodza limonádé jól esett utána.

Újburgonya spárgával, baconnal

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 1 cs (50 dkg) zöldspárga
  • 2-3 g fokhagyma
  • 1 ek friss citromlé
  • bors

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőben pörcösre sütjük a bacont, kiszedjük, félretesszük, letakarva melegen tartjuk.
  2. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a megmosott, vékony szeletekre vágott újburgonyát, közben sózzuk, borsozzuk.
  3. Mikor a burgonya már 3/4 részig megsült, hozzáadjuk a feldarabolt zöldspárgát, rázogatva addig sütjük, - kb 3-4 perc- míg a spárga megpuhul, de roppanós marad.
  4. Rányomjuk a fokhagymát, még néhány másodpercig tovább sütjük.
  5. Tálaláskor tányérra szedjük a spárgás burgonyát, kevés citromlével meglocsoljuk, rászórjuk a bacont.
  6. Frissen, melegen kínáljuk.



1 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!