2011. október 3., hétfő

Teriyaki csirkeszárny by Nea




A csirkeszárny véleményem szerint egy igazi ínyenc fogás. Mivel nagy rajongói vagyunk sokat kísérletezem azzal, hogy minél változatosabb formában kerüljön terítékre. Házi készítésű pácokat is gyakran készítek hozzá, mert kedveljük az intenzívebb, keleties ízhatást. Kétszer ugyanúgy szinte sohasem készül, mert mindig variálok valamit a fűszerezésen vagy a pác összetevőin. Ez a recept is saját kísérletezés, az ismétlés azt hiszem nem várat majd túl sokat magára.

Elkészítési idő: 60 perc

Teriyaki csirkeszárny by Nea 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 ek olaj

pác:

  • 1 dl  Teriyaki szósz
  • 3 ek  ketchup
  • 3 ek  szójaszósz
  • 1 ek  chiliszósz
  • 1 kk  gyömbérpor vagy diónyi friss reszelt gyömbér
  • 2 ek  barnacukor
  • 2 ek  méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés frissen őrölt bors

Elkészítése:

  1. A pác hozzávalóit egynemű marináddá keverjük, majd beleforgatjuk a megmosott, leszárított csirke szárnyakat. 1 éjszakán át a hűtőben érleljük, ennyi idő alatt az ízek finoman beszivárognak a húsba.
  2. A csirkeszárnyakat egymás mellé helyezzük a sütőtálban, ráöntjük a pácot, meglocsoljuk az olajjal, fóliával letakarva puhára pároljuk.
  3. Mikor a hús puha (kb 45 perc) levesszük róla a fóliát és a mártással sűrűn locsolgatva ropogósra sütjük. Friss salátával azonnal tálaljuk.










2 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek! Ezt feltétlenül vittem. :)))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nea!A hétvégén elkészítettem a családnak és óriási sikerem lett vele, ugyanúgy mint a zsebes karajjal, a túrógombóccal (ez a mai ebédünk második fogása volt) és a vadassal is amit szintén tőled vittem és most hétvégén fogok közkívánatra újból elkészíteni.Köszönet értük, nagyon tudsz!!

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket