2016. július 28., csütörtök

Gyümölcsös joghurthasáb










Frissítően üdítő, gyors, mutatós, habkönnyű nyári desszert, melynek a szépségén kívül nagy előnye, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolni az elkészítéséhez. Ideális vendégváró vagy ünnepi desszert, de én akár minden nap meg tudnám enni. Ha cukor helyett édesítővel készítjük, akkor lelkiismeret furdalás nélkül vághatjuk egyik szeletet a másik után.  A gyümölcsöket bátran variálhatjuk benne, meggyel, szőlővel, ribizlivel is finom.


Gyümölcsös joghurthasáb

Hozzávalók:
1 db 33x5 cm-es őzgerincformához

  • 5 dl natúr joghurt
  • 2,5 dl habtejszín
  • 25 gr (1 tasak) zselatinpor 
  • 6 ek  porcukor - vagy ízlés szerint
  • 2 cs vaníliás cukor
  • kb 30 dkg friss bogyós gyümölcs vegyesen (nálam: áfonya, málna, szeder, nektarin)  

Elkészítése:

  1. A joghurtot, cukrokat és zselatinport egy edénybe öntjük, összekeverjük, kis lángon felmelegítjük, de  nem forraljuk!
  2. Felverjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a kéz melegre hűlt joghurtos keverékhez, simára keverjük vele.
  3. Egy őzgerincformát bevizezünk, folpackkal kibélelünk, belerétegezzük a gyümölcsöket (a barackot nagyobb darabokra vágjuk, a bogyós gyümölcsöket egyben hagyjuk) és a tejszínes-joghurtos masszát.
  4. Legalább 3-4 óra hosszára - de még jobb, ha egy éjszakára - hűtőbe tesszük.
  5. Ha a joghurthasáb megszilárdult, a tálaló edényre borítjuk úgy, hogy az őzgerinc nyitott feléhez illesztjük, hirtelen mozdulattal megfordítjuk, a folpackot óvatosan lehúzzuk róla, friss gyümölcsökkel, citromfű levélkékkel díszítjük. 






8 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett! És nagyon finom is lehet ez a könnyű nyári desszert! Nagyon tetszik :-)

    VálaszTörlés
  2. Hú, de szép! Most nagyon megkívántam! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gyümölcsös sütikkel én is mindig így vagyok ám.

      Törlés
  3. Nagyon kívánatos! Egyszer már hasonlót készítettem, de most is elfogadnám!Ilyen nagyobb mennyiséget akkor szoktam készíteni mikor jönnek a gyerekek haza és tudom hogy elfogy! Ha süteményt csinálok és megmarad azt teszem a mélyhűtőbe de ezt nem lehet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Évikém, nálunk 5 percet sem ért meg, nagyon finom volt.

      Törlés

A komment nem tartalmazhat linket