Gyümölcsös joghurthasáb
Hozzávalók:
1 db 33x5 cm-es őzgerincformához
- 5 dl natúr joghurt
- 2,5 dl habtejszín
- 25 gr (1 tasak) zselatinpor
- 6 ek porcukor - vagy ízlés szerint
- 2 cs vaníliás cukor
- kb 30 dkg friss bogyós gyümölcs vegyesen (nálam: áfonya, málna, szeder, nektarin)
Elkészítése:
- A joghurtot, cukrokat és zselatinport egy edénybe öntjük, összekeverjük, kis lángon felmelegítjük, de nem forraljuk!
- Felverjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a kézmelegre hűlt joghurtos keverékhez, simára keverjük vele.
- Egy őzgerincformát bevizezünk, folpackkal kibélelünk, belerétegezzük a gyümölcsöket (a barackot nagyobb darabokra vágjuk, a bogyós gyümölcsöket egyben hagyjuk) és a tejszínes-joghurtos masszát.
- Dermedésig hűtőbe tesszük.
- Ha a joghurthasáb megszilárdult, a tálaló edényre borítjuk úgy, hogy az őzgerinc nyitott feléhez illesztjük, hirtelen mozdulattal megfordítjuk, a folpackot óvatosan lehúzzuk róla, friss gyümölcsökkel, citromfű vagy menta levélkékkel díszíthetjük.
Gyönyörű lett! És nagyon finom is lehet ez a könnyű nyári desszert! Nagyon tetszik :-)
VálaszTörlésKatalin, köszönöm!
TörlésHú, de szép! Most nagyon megkívántam! :)
VálaszTörlésA gyümölcsös sütikkel én is mindig így vagyok ám.
Törléscsodásan néz ki :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Anikó!
TörlésNagyon kívánatos! Egyszer már hasonlót készítettem, de most is elfogadnám!Ilyen nagyobb mennyiséget akkor szoktam készíteni mikor jönnek a gyerekek haza és tudom hogy elfogy! Ha süteményt csinálok és megmarad azt teszem a mélyhűtőbe de ezt nem lehet:)
VálaszTörlésÉvikém, nálunk 5 percet sem ért meg, nagyon finom volt.
TörlésNagyon szépen köszönöm a receptet!!Imádom a gyümölcsös finomságokat!!Tisztelettel!!
VálaszTörlésNagyon szívesen! Ezzel én is így vagyok. :)
TörlésKöszi. Nagyon jøl nèz ki. Elfogom kėsziteni.
VálaszTörlésKöszi a receptet, kérdésem: fagyasztott gyümölcs is jó hozzá?
VálaszTörlésÉn azzal még nem próbáltam, de szerintem sok levet eresztene és az íze sem lenne ugyanolyan, mint a frissé.
TörlésÉn befőttel készítettem el többfélével, de ezt nem ajánlanám. Hiába tettem szűrőbe amikor a formából kiöntöttem levet engedett. Viszont isteni finom volt így is igaz pohárkrém lett belőle. Csak a friss gyümölcsökkel fogom legközelebb elkészíteni.
VálaszTörlésIgen, ezt csak friss gyümölccsel érdemes elkészíteni, a befőtt sajnos eláztatja. Örülök, hogy így sem veszett kárba, nálunk mindig biztos siker a kánikulában ez a desszert.
TörlésNagyon mutatós,és finom is.
VálaszTörlésÜdvözlöm! Milyen tejszínt használ hozzá? Köszönöm a választ!
VálaszTörlésKedves Vicuska! Én Lidl-s 30%-os Pilos márkájú habtejszínt használok hozzá..
Törlés