2011. szeptember 25., vasárnap

Sütőtökös-narancsos-mákos muffin




Mikor beköszönt az ősz és hidegebbre fordul az idő, pompásabb ételt el sem lehet képzelni, mint a sütőben sült, mézédes sütőtököt. Nemcsak kiváló konyhai alapanyag, de tele van vitaminokkal és rosttal, energiatartalma pedig rendkívül alacsony. A tök húsa akkor válik igazán édessé, mikor már megcsípi a dér. Nem csak tápláló leves, turmix vagy ízes köret készíthető belőle, de édességekhez is nagyon jól felhasználható.

Elkészítési idő: 45 perc

Sütőtökös-narancsos-mákos muffin 

Hozzávalók:

1 bögre = 2,5 dl


  • 2 bögre liszt
  • 4 tk sütőpor
  • 1/4 bögre barna cukor
  • 2 bögre nyersen lereszelt sütőtök
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3/4 bögre narancslé
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 ek mák


Elkészítése:


  1. Az átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport, cukrot, tököt, reszelt narancshéjat.
  2. A tojásokat felverjük, a narancslével és a felolvasztott vajjal együtt hozzáadjuk a liszthez, végül a mákot is óvatosan hozzákeverjük.
  3. A tésztát a kivajazott muffin formákba kanalazzuk, 190 C-on tűpróbáig sütjük.






2 megjegyzés:

A komment nem tartalmazhat linket