Mikor beköszönt az ősz és hidegebbre fordul az idő, pompásabb ételt el sem lehet képzelni, mint a sütőben sült, mézédes sütőtököt. Nemcsak kiváló konyhai alapanyag, de tele van vitaminokkal és rosttal, energiatartalma pedig rendkívül alacsony. A tök húsa akkor válik igazán édessé, mikor már megcsípi a dér. Nem csak tápláló leves, turmix vagy ízes köret készíthető belőle, de édességekhez is nagyon jól felhasználható.
Elkészítési idő: 45 perc
Sütőtökös-narancsos-mákos muffin
Elkészítési idő: 45 perc
Sütőtökös-narancsos-mákos muffin
Hozzávalók:
1 bögre = 2,5 dl
1 bögre = 2,5 dl
- 2 bögre liszt
- 4 tk sütőpor
- 1/4 bögre barna cukor
- 2 bögre nyersen lereszelt sütőtök
- 1 narancs reszelt héja
- 3/4 bögre narancslé
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 ek mák
Elkészítése:
- Az átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport, cukrot, tököt, reszelt narancshéjat.
- A tojásokat felverjük, a narancslével és a felolvasztott vajjal együtt hozzáadjuk a liszthez, végül a mákot is óvatosan hozzákeverjük.
- A tésztát a kivajazott muffin formákba kanalazzuk, 190 C-on tűpróbáig sütjük.
Jó kis recept!Én is imádom a sütőtököt,a héten tettem is fel recepteket!
VálaszTörlés