Elkészítési idő: 45 perc
Mézes szilvaleves fahéjas krumplinudlival
Hozzávalók:
mézes szilvaleves:
- 50 dkg szilva
- 2 dl tejszín
- 2 ek liszt
- 15 dkg méz
- 1 citrom
- őrölt fahéj
- néhány szegfűszeg
- csipet só
fahéjas krumplinudli:
- 50 dkg burgonya
- 5-6 ek liszt
- 1 ek olaj vagy zsír
- 1 tojás
hempergetéshez:
- 3 dkg olvasztott vaj
- 1 ek porcukor
- 1 ek őrölt fahéj
Elkészítése:
- A megmosott szilvát kimagozzuk, elnegyedeljük, fazékba tesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, citromhéjat, pici sót, felforraljuk.
- Amint forr beleöntjük a liszttel elkevert tejszínt, hozzáadjuk a mézet és kevergetve kiforraljuk, citromlével savanyítunk egy kicsit az ízén.
- A krumplinudlihoz a héjában megfőzött burgonyát meghámozzuk, még melegen áttörjük, ha langyosra hűlt hozzáadjuk a tojást, sót, zsiradékot és végül a lisztet.
- A tésztát eldolgozzuk, lisztezett deszkán félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
- Három ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a csíkokat félujjnyi metéltre vagdaljuk.
- A nudlikat lisztben megforgatjuk, lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük, az olvasztott vajba, majd a fahéjas porcukorban meghempergetjük.
- A leves betétjeként tálaljuk.
Ez nagyon finom és különleges a nudlival, el is mentettem magamnak a receptet ;-)
VálaszTörlésNagyon finom ebédetek volt! Igen szép még látványnak is !
VálaszTörlésFantasztikus
VálaszTörlés