2016. június 11., szombat

Amerikai szaftos tarja kakukkfüves pirított burgonyával









Több, mint 1 év kihagyás után újra itt vagyok... Annyi minden történt ezalatt az idő alatt, jó is, rossz is, de szerencsére a blogolás iránti lelkesedésem, a sütés-főzés iránti szenvedélyem továbbra is töretlen. El sem tudom mondani mennyire hiányoztak a blogtársaim, a mindennapos készülődés, a fotózás, az újabb ételek megálmodása, a posztok megírása. Eleinte furcsa volt, hogy hirtelen egy "másik" világba csöppentem. Nem készültem arra, hogy ilyen sokáig távol maradok majd, de így hozta az élet. Köszönöm a sok kedves érdeklődést, látogatást, biztatást, amit tőletek kaptam!
Külön köszönet itt is Csabának, aki lehetővé tette számomra a folytatást. :)

Ma egy olyan ételt hoztam, ami inkább a férfiaknak kedvez, igazán laktató, gazdag ízvilágú és még egy korsó sör is nagyon jól tud esni utána. Ideális hétvégi fogás, még egy óra sem kell az elkészítéséhez, az előző napi pácolás is kb 5 perces munka. Aki szereti a szaftos, karakteres ízű húsokat, annak biztosan ízleni fog. Burgonyakrokettel vagy hercegnő burgonyával is kínálhatjuk.  


Amerikai szaftos tarja kakukkfüves pirított burgonyával

Hozzávalók:
4 személyre

Szaftos tarja:

  • 80 dkg sertéstarja (csont nélkül)
  • 3 ek ketchup
  • 3 tk dijoni mustár
  • 2 ek worcestershire szósz
  • 3-4 ek olaj
  • citrombors ízlés szerint (fekete bors is jó)
  • 3-4 g fokhagyma

Kakukkfüves pirított burgonya:

  • 1-1,5 kg burgonya
  • szárított kakukkfű
  • kevés olaj

Elkészítése:

  1. A tarját 1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A széleit több helyen bevagdossuk, az inakat is átvágjuk, hogy a hús ne ugorjon össze sütés közben.
  3. Ízlés szerint mindkét oldalát megborsozzuk.
  4. A ketchupot összekeverjük a mustárral, worcestershire szósszal és az olajjal.
  5. A hússzeletek mindkét oldalát megforgatjuk benne, majd éjszakára a hűtőbe tesszük.
  6. Kevés zsiradékot hevítünk, a húsokat megsózzuk, oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük.
  7. Tepsibe téve 180C-on kb 30-45 percig sütjük, félidőben megfordítjuk a hússzeleteket.
  8. Az utolsó 5 percben zúzott fokhagymával bekenjük a húsok tetejét és visszatoljuk a sütőbe.  

Kakukkfüves pirított burgonya:

  1. A meghámozott burgonyákat tetszés szerinti méretre felkockázzuk, megmossuk.
  2. Rászórjuk a kakukkfüvet, sózzuk, kevés olajat ráöntve az egészet átforgatjuk.
  3. Tepsibe téve 180-200C-on aranybarnára sütjük.
  4. A húst a körettel azonnal tálaljuk, friss salátát is kínálhatunk mellé. 










6 megjegyzés:

  1. Drága Nea! Annyira örülök Neked! :) Átérzem a kényszerszünetet, mert én is hónapok óta így vagyok, nincs kész a konyhám, nincs sütőm ..... nagyon rossz, már szinte elvonási tüneteim vannak.:)) Imádom a csodás képeidet és a finomabbnál finomabb receptjeidet. További jó blogolást kívánok! puszillak

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Mariann! Remélem Te is hamarosan visszatérsz és a gyönyörű új otthonod kárpótol majd mindenért. Várlak vissza!

      Törlés
  2. Hip-hip hurrá! Végre posztolsz... És milyen finomsággal jöttél elsőre! Nagyon örülök Neked, már vártalak. Szeretem a fotóidat az ételeidet, a színeidet. Üdv. a fedélzeten! :o)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti,köszönöm! Meghatódtam a szavaidtól. Olyan jó újra köztetek lenni.

      Törlés
  3. kedves Nea! Nagy örömmel olvastam már az előző posztban, hogy hamarosan újra kinyit a konyhád. :) Köszöntelek újra a blogosok nagy családjában, jó hogy újra itt vagy velünk. A belépőd pedig valami isteni finomság, a tőled megszokott gyönyörű fotókkal. További jó sütést-főzést kívánok! Puszillak

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva! Köszönöm szépen ezt a szívből jövő fogadtatást, én is örülök, hogy újra itt lehetek. Sok szeretettel ölellek! Nea

      Törlés

A komment nem tartalmazhat linket