Egy saját kísérletezésű, ázsiai ízvilágot képviselő receptet hoztam mára. Már többször írtam, hogy nagyon kedvelem a keleti konyhát és gyakran készül is efféle fogás. Igaz csirkecombból most először, mivel nálunk nem nagyon kelendő ez a húsrész. A pác viszont nagyon el lett találva hozzá.
A piros-ropogósra sült bőr alatt, szaftos és omlós volt a hús a több órás ízes mázban való fürdőzés után. Legközelebb talán csirkeszárnyból is kipróbálom és egy jó kis csípős káposztasalátát készítek majd mellé.
Ázsiai stílusú chilis-mézes csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1,5 ek olívaolaj
- 4 g zúzott fokhagyma
- 5 ek ketchup
- 3 ek méz
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek balzsamecet
- chili paszta vagy Erős Pista (elhagyható)
- diónyi reszelt friss gyömbér
- só
- bors
Elkészítése:
- A megtisztított, megmosott, leszárított csirkecombokat tepsibe helyezzük.
- A hozzávalókból elkészítjük a pácot és mindenhol bekenegetjük vele a húst.
- Lefóliázva a hűtőbe tesszük 4-5 óra hosszára vagy egy éjszakára.
- Kevés vizet öntve alá, fólia alatt puhulásig sütjük a húst.
- Fóliát levéve, a szafttal többször meglocsolgatjuk és addig sütjük, míg a bőre szép ropogósra sül.
- A méz miatt néhol jobban pirul, vigyázzunk, ne égessük meg!
- Kukoricás főtt rizzsel, friss zöldsalátával kínáljuk.
Nagyon finom lehetett! És gyönyörű a tálalásod is! Mi is szeretjük az ilyen jellegű ételeket :-) Hasonlót én is készítettem már, csirkeszárnyból és csirkemell falatkákból.
VálaszTörlés