2011. augusztus 27., szombat

Expressz almás




Mindig tartok itthon néhány csomag leveles tésztát. Hálás alapanyag, mert pillanatok alatt csodás, ropogós sütikölteményeket tudok készíteni belőle, így még a váratlanul érkező vendégek esetén sem jövök zavarba. A hőség ellenére ezért a sütiért érdemes volt begyújtani a sütőt. Legközelebb azonban dupla adagot készítek, mert az is elfogyott volna.

Elkészítési idő: 35 perc

Expressz almás

Hozzávalók:

  • 1 Tante Fanny leveles tészta (270 gr)
  • 2 nagy alma
  • 1 tojás
  • barna cukor
  • fahéj
  • vaj

Elkészítése:

  1. A leveles tésztát kihajtogatjuk, széltében megfelezzük.
  2. Az almákat megpucoljuk, magházát kiszedjük, nagyobb darabokra vágjuk és a tészta felső részébe rakjuk úgy, hogy a széleken kimaradjon 2-3 cm a tésztából. 
  3. A tészta alsó részét kb 2 centiméterenként bevagdaljuk.
  4. Az almát megszórjuk barna cukorral és fahéjjal, vajdarabkákat morzsolunk rá.
  5. Az alsó részt óvatosan ráborítjuk felső, almás részre, a széleket villával összenyomkodjuk, a tészta tetejét a felvert tojással megkenjük.
  6. A tésztát a sütőpapírral együtt tepsire csúsztatjuk, 180 C-on sütjük 20 percig. 
  7. Langymelegen a legfinomabb.












5 megjegyzés:

  1. Most szívesen elfogadnék egy szeletet.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! A minap barackkal sütöttem...Tényleg nagyon finom dolgok készülhetnek a leveles tésztából...

    VálaszTörlés
  3. Csinos! Az alma és a leveles tészta nagy barátok ;-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon elfogadnék egy ilyen finomságot most ebéd után! Hmmmm... :)

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket