Mikor a rántott patisszonból már degeszre ettük magunkat, de még mindig kilószámra terem a kertben, akkor szoktam ezt az üdítő változatot elkészíteni. Húsimádók biztosan kedvelni fogják.
Elkészítési ideje: 50 perc
Töltött patisszon
Hozzávalók:
- 2-3 kisebb zsenge patisszon
- 25 dkg darált hús
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg rizs
- 1 tojás
- só
- bors
- pirospaprika
sajtmártás:
- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 2 dl tej
- 15 dk reszelt trappista sajt
Elkészítése:
- A patisszonok tetejét levágjuk, magos belsejüket kikapargatjuk úgy, hogy a falvastagága kb 1 cm maradjon. Enyhén sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük, felhasználásig félretesszük.
- A rizst enyhén sós vízben megfőzzük.
- Apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpuhítjuk, tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
- A kihűlt rizst és darált húst összekeverjük, hozzáadunk egy tojást, és a tölteléket a patisszonok kivájt belsejébe töltjük úgy, hogy kicsit megpúpozzuk a töltelékkel.
- Elkészítjük a sajtmártást: a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet és hideg tejjel felengedve mártás sűrűségűre beforraljuk. Tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot.
- A megtöltött patisszonokat sütőedénybe tesszük, tetejüket leöntjük a forró sajtmártással, sütőben átforrósítjuk.
- Tálaláskor a megtöltött patisszont a lecsorgó, sütőedény alján összegyűlt és megsült sajtmártással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!