2011. augusztus 14., vasárnap

Tokajis őszibarackleves főzés nélkül



A gyümölcslevesek a nyár nagy kedvencei. Igyekszem is kihasználni azt a rövidke időt, míg teremnek a szezonális gyümölcsök és minél többször levest, süteményt, gyümölcssalátát készíteni belőlük. Ez a leves különösen a kedvencem, mert még csak főzni sem kell, maximum 10 percet vesz igénybe az elkészítése, ami egyáltalán nem válik a hátrányára. És ha még egy kis finom Tokaj-hegy érlelte nemes nedű is gazdagítja, telíti az ízét, az már csakis jolly-joker lehet.

Elkészítési idő: 10 perc

Tokajis őszibarackleves főzés nélkül

Hozzávalók:

  • 4 őszibarack
  • 6 dl rostos őszilé
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 dl tokaji aszú
  • 1/2 citrom leve
  • cukor
  • őrölt fahéj
  • csipet só

Elkészítése:

  1. Az őszibarackból 2 darabot meghámozunk, kimagozunk és apróra vágva a turmixgép poharába tesszük.
  2. Hozzáöntjük a rostos őszilét, bort és tejszínt, hozzáfacsarjuk a citromlevet.
  3. Ízesítjük a cukorral, kevés fahéjjal és csipetnyi sóval.
  4. Az egészet jó habosra összeturmixoljuk.
  5. Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy jó hidegre hűljön.
  6. Tálaláskor a maradék 2 őszibarackot felkockázva tesszük a levesbe.






4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, igen guszta! Akár még nem mint leves csak pohárba téve is nagyon mutatós és ízletes lehet jó hidegen.
    Akár most is szívesen megkóstolnám !:-))

    VálaszTörlés
  2. Istenien hangzik, a látvány gyönyörű.:)))

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!