A gyümölcslevesek a nyár nagy kedvencei. Igyekszem is kihasználni azt a rövidke időt, míg teremnek a szezonális gyümölcsök és minél többször levest, süteményt, gyümölcssalátát készíteni belőlük. Ez a leves különösen a kedvencem, mert még csak főzni sem kell, maximum 10 percet vesz igénybe az elkészítése, ami egyáltalán nem válik a hátrányára. És ha még egy kis finom Tokaj-hegy érlelte nemes nedű is gazdagítja, telíti az ízét, az már csakis jolly-joker lehet.
Elkészítési idő: 10 perc
Tokajis őszibarackleves főzés nélkül
Hozzávalók:
- 4 őszibarack
- 6 dl rostos őszilé
- 2 dl tejszín
- 1/2 dl tokaji aszú
- 1/2 citrom leve
- cukor
- őrölt fahéj
- csipet só
Elkészítése:
- Az őszibarackból 2 darabot meghámozunk, kimagozunk és apróra vágva a turmixgép poharába tesszük.
- Hozzáöntjük a rostos őszilét, bort és tejszínt, hozzáfacsarjuk a citromlevet.
- Ízesítjük a cukorral, kevés fahéjjal és csipetnyi sóval.
- Az egészet jó habosra összeturmixoljuk.
- Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy jó hidegre hűljön.
- Tálaláskor a maradék 2 őszibarackot felkockázva tesszük a levesbe.
Nagyon finom lehet, igen guszta! Akár még nem mint leves csak pohárba téve is nagyon mutatós és ízletes lehet jó hidegen.
VálaszTörlésAkár most is szívesen megkóstolnám !:-))
Istenien hangzik, a látvány gyönyörű.:)))
VálaszTörlésNagyon szépséges és finom
VálaszTörlésRemekül hangzik!!
VálaszTörlés