2012. június 8., péntek

Rántott mozzarellagolyók chilis joghurtmártással



Idejét sem tudom mikor sütöttem utoljára rántott sajtot. Nem mintha nem szeretnénk, csak a panírozását vállalná át tőlem valaki. De mivel ma nem vágytam sem túl időigényes, sem nehéz ebédre, így a hűtő felső polcán meglapuló mozzarellagolyócskák kerültek terítékre. Mivel a mozzarella ízre teljesen semleges, mondhatni ízetlen, így megfűszereztem kicsit a panírozásnál a tojást és még egy könnyed, enyhén csípős mártogatóst is készítettem mellé. Vegyes salátával igazán élvezetes volt. A kisült golyócskákba színes kis műanyag kardokat szúrtam, így nem csak hangulatos lett tőle a tál, de a mártogatási célokat is szolgálta.   

Elkészítési idő: 30 perc

Rántott mozzarellagolyók chilis joghurtmártással

Hozzávalók:

  • 2 csomag mini mozzarellagolyó
  • 3/4 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 1 kk cukor
  • kevés chiliszósz
  • petrezselyem
  • bors 


panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa


sütéshez:
  • olaj


Elkészítése:

  1. A joghurtot  összekeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, elkeverjük benne a chiliszószt, megszórjuk felaprított petrezselyemmel, chili karikákkal díszítjük.
  2. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
  3. A mozzarellagolyókat levétől leszűrjük, leöblítjük, papírtörlőn leszárítjuk.
  4. A felvert tojásba sót, borsot teszünk és a szokásos módon duplán (liszt-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk a sajtgolyókat, hogy sütésnél - biztos, ami biztos - ne folyjanak ki. (Egy kis szezámmag nem ártott volna még neki, de nem volt itthon).
  5. Bő, forró olajban, több részletben kisütjük, közben rázogatjuk a serpenyőt, hogy minden oldalon  egyformán piruljanak. 1-2 perc elég neki, de fontos, hogy forró legyen az olaj.
  6. A felesleges zsiradékot papírtörlőn leitatjuk róluk.
  7. Friss, ropogós salátára helyezve a mártással kínáljuk. Forrón az igazi. 











4 megjegyzés:

  1. Még jó, hogy ültem és úgy kattintottam hozzád! Le vagyok nyűgözve! Először is az új profil képeden, másodjára pedig a sajt-tálon. Fantasztikus! Micsoda gyönyörű színek! Gratulálok mindkettőhöz, nagyon mutatós!

    VálaszTörlés
  2. Először a fotó keltette fel a figyelmemet, lenyűgöző! Azután rájöttem, hogy rántott mozarellát látok. Imádom a rántott sajt minden változatát. Jó ötlet ez a mártogatós is. Egyszóval: gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Milyen ötletes ezekkel a kis színes kardokkal!! :D
    Annyira kívánatos a tálalás, csak úgy tudnám "bekapdosni" a mozzarellákat mártásostól, paradicsomostól, salátástól...! :P :P

    VálaszTörlés
  4. Lányok, asszonyok! Próbáljátok ki, nem túl munkás és nagyon eteti magát.

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket