A maradékokat szerettem volna elhasználni a hűtőből, így született ez a pohárkrém. A fanyar lemon curd nagyon jól illett az édes eperhez és a krémesen lágy joghurthoz, a ropogós zabpehely pedig csak megkoronázta a fenséges ízharmóniát.
Elkészítési idő: 10 perc
Epres-joghurtos pohárkrém lemon curddal
Hozzávalók:
- 1 nagy pohár görög joghurt (400 ml)
- lemon curd
- 40 dkg eper
- zabpehely
- méz
díszítéshez:
- eper
- citromfű
Elkészítése:
- A zabpelyhet sütőpapíros tepsibe tesszük, vékonyan megcsorgatjuk a mézzel, ropogósra sütjük, kihűtjük.
- A desszertes poharakba rétegezzük a zabpelyhet, joghurtot, lemon curd-ot, feldarabolt epret, megint joghurt, lemon curd, tetejére zabpehely.
- Néhány órára behűtjük.
Milyen csodás tengerparti hangulat...Már csak a morajlás hiányzik mellőle! Nagyon kreatív fotó és nem beszélve a benne rejlő finomsággal! :o) Máris csobbanhatnékom támadt...
VálaszTörlésFinom és guszta a desszert. A fotók - a fény és árnyék kihasználásával - művésziek.
VálaszTörlésMindegyik fotó gyönyörűséges (mint mindig nálad:), de a második képen különösen guszta ezt a pohárkrém! :P
VálaszTörlésKriszti, a morajlás az nálunk megvolt, a családtagok zúgolódtak, hogy meddig fotózok méééég?
VálaszTörlésHobbychef,Gabriella,köszönöm!
Valami pohárkrémen törtem az agyam! Megtaláltam! Tökéletes:))
VálaszTörlés