Hús nélküli könnyű, laktató fogás. Na jóóó, egy kis light-os bacon szalonna is került bele, de tényleg (nem) csak az íze kedvéért. A héten a főzésnél fő szempont volt a gyorsaság, no de attól, hogy gyorsan elkészül még finom is kell legyen. A tarsolyomban őrizgettem már egy ideje ezt a recept, a netről mentettem el, de a "feltaláló"-jára sajnos nem sikerült ráakadnom. Bárki volt is köszönet neki!
Elkészítési idő: 45 perc
Sajttal, baconnal, kukoricával töltött cukkini
Hozzávalók:
- 4 zsenge cukkini
- 5 dkg trappista sajt
- 10 dkg kockázott bacon
- 15 dkg konzerv csemegekukorica
- 5 dkg krémsajt
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A cukkiniket megmossuk, megtöröljük, hosszában kettévágjuk. Magokat óvatosan kikapargatjuk, a cukkiniket néhány percre lobogó sós vízbe dobjuk, hogy kicsit megpuhuljanak, (nem szabad túl puhára főzni) kiszedjük, majd rögtön hideg vízbe tesszük, így szépen megtartják majd a formájukat. Papírtörlőn leszárítjuk, sütőtálba, egymás mellé tesszük őket.
- A trappista sajtot apróra felkockázzuk, a cukkinik üregébe szórjuk.
- A lecsöpögtetett kukoricát összekeverjük a krémsajttal és a kockázott baconnal, picit sózzuk.
- A tölteléket ráhalmozzuk a cukkinikre, frissen örölt borsot tekerünk rá, meleg sütőben negyed órát sütjük.
Ennivalóan guszta :)
VálaszTörlésImádom a cukkinit, nagyon jó recept! Máris elmentem. Tök jók a képek!
VálaszTörlés