2013. november 14., csütörtök

Joghurtos banánkrém gránátalmával










Nálam ma egy villámgyors poharas desszert készült. Könnyű. krémes görög joghurt, aranyló méz és tápláló banán került bele, égőpiros gránátalmamagokkal megkoronázva. Igazi télies kedély javító finomság. Még negyed órába sem telik az elkészítése, hűteni nem szükséges, így máris kanalazhatjuk. A gránátalma Görögországban a halhatatlanság jelképe. Kifejezetten ajánlatos a fogyasztása, mivel szuper antioxidáns, jótékony hatással van a szív-és érrendszeri, gyulladásos betegségekre.

Elkészítési idő: 10 perc


Joghurtos banánkrém gránátalmával

Hozzávalók:
2 személyre

  • 2 banán
  • 3 dl sűrű görög joghurt
  • 2 ek méz
  • 1/2 gránátalma magja
  • kevés tej

Elkészítése:

  1. A banánt, mézet, joghurtot turmixgépbe tesszük, pépesítjük, ha nagyon sűrű szükség szerint kevés hideg tejjel hígítjuk.
  2. A banánkrémet poharakba vagy tálkákba kanalazzuk.
  3. Tetejüket megszórjuk a gránátalma magokkal, banánkarikával, citromfűvel feldíszítve kínáljuk.

Forrás: itt


TIPP

Ha nincs görög joghurtunk, akkor a sima joghurtot öntsük egy tiszta négyzet alakú gézanyagra, sarkait kössük össze, lógassuk fel, tegyünk alá egy tálkát, ahová a savó lecsöpög. Hagyjuk így kb 2-3 óra hosszára vagy egy egész éjszakára, sűrű, krémes joghurtot kapunk.   







6 megjegyzés:

  1. Csupa kedvenc hozzávaló: gránátalma, banán, görög joghurt, méz... hmm. Azért a csodaszép fotóid is "dobtak" rajta egyet, hogy jól megkívánjam. :o)

    VálaszTörlés
  2. Csodás finomság, imádom a képeidet (is) :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól mutat, szépek a képek is, a gránátalma feldobja az egészet, színnel-ízzel:) Nekünk is nagy kedvenceink a pohárkrémek:)

    VálaszTörlés
  4. Biztos nagyon finom! A képek csodásak!

    VálaszTörlés
  5. Én meg villámgyorsan bekanalaznám... Guszta!!!

    VálaszTörlés
  6. Jól hangzik, és nagyon guszta is a fotókon! :) Egyszerűsége ellenére nagyon fincsi lehet, viszem is a receptet! :)

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket