Nálam ma egy villámgyors poharas desszert készült. Könnyű. krémes görög joghurt, aranyló méz és tápláló banán került bele, égőpiros gránátalmamagokkal megkoronázva. Igazi télies kedély javító finomság. Még negyed órába sem telik az elkészítése, hűteni nem szükséges, így máris kanalazhatjuk. A gránátalma Görögországban a halhatatlanság jelképe. Kifejezetten ajánlatos a fogyasztása, mivel szuper antioxidáns, jótékony hatással van a szív-és érrendszeri, gyulladásos betegségekre.
Elkészítési idő: 10 perc
Joghurtos banánkrém gránátalmával
Hozzávalók:
2 személyre
- 2 banán
- 3 dl sűrű görög joghurt
- 2 ek méz
- 1/2 gránátalma magja
- kevés tej
Elkészítése:
- A banánt, mézet, joghurtot turmixgépbe tesszük, pépesítjük, ha nagyon sűrű szükség szerint kevés hideg tejjel hígítjuk.
- A banánkrémet poharakba vagy tálkákba kanalazzuk.
- Tetejüket megszórjuk a gránátalma magokkal, banánkarikával, citromfűvel feldíszítve kínáljuk.
TIPP
Ha nincs görög joghurtunk, akkor a sima joghurtot öntsük egy tiszta négyzet alakú gézanyagra, sarkait kössük össze, lógassuk fel, tegyünk alá egy tálkát, ahová a savó lecsöpög. Hagyjuk így kb 2-3 óra hosszára vagy egy egész éjszakára, sűrű, krémes joghurtot kapunk.
Csupa kedvenc hozzávaló: gránátalma, banán, görög joghurt, méz... hmm. Azért a csodaszép fotóid is "dobtak" rajta egyet, hogy jól megkívánjam. :o)
VálaszTörlésCsodás finomság, imádom a képeidet (is) :-)
VálaszTörlésNagyon jól mutat, szépek a képek is, a gránátalma feldobja az egészet, színnel-ízzel:) Nekünk is nagy kedvenceink a pohárkrémek:)
VálaszTörlésBiztos nagyon finom! A képek csodásak!
VálaszTörlésÉn meg villámgyorsan bekanalaznám... Guszta!!!
VálaszTörlésJól hangzik, és nagyon guszta is a fotókon! :) Egyszerűsége ellenére nagyon fincsi lehet, viszem is a receptet! :)
VálaszTörlés