2009. december 27., vasárnap

Diós kifli




A karácsonyi előkészületek bizony mindenki számára sok teendővel járnak. Már hetekkel az ünnep előtt elkezdődik a készülődés, tervezgetés a menüt, az asztaldíszt, ajándékokat illetően és persze a finomabbnál finomabb apró sütik receptjeit is előkerülnek. Nálunk ez a diós kifli az egyik nagyon közkedvelt, gyorsan elkészíthető, klasszikus karácsonyi apró süti, melyet minden évben már jó előre elkészítek, általában dupla adagban, mert az ünnepekig még fogyatkozik.

Elkészítési idő: 45 perc

Diós kifli

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja

hempergetéshez:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 bourbon vagy 2-3 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

  1. A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a darált diót, porcukrot, csipet sót, tojássárgákat és a citrom lereszelt héját is. 
  2. Összegyúrjuk, ha a tészta kemény lenne kis tejföllel lazítjuk.
  3. Mikor a tészta összeállt, diónyi darabokat csípünk belőle, rudacskákat sodrunk, kifli alakúra formázzuk őket.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, kicsit távolabb egymástól, mert sütés közben picit megnőnek.
  5. Előmelegített sütőben 170-180°C-on 12-15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk, melyhez a porcukrot összekeverjük a bourbon vaníliás cukorral.
  6. Ha kihűlt, fém dobozba tároljuk felhasználásig.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A komment nem tartalmazhat linket