A karácsonyi előkészületek bizony mindenki számára sok teendővel járnak. Már hetekkel az ünnep előtt elkezdődik a készülődés, tervezgetés a menüt, az asztaldíszt, ajándékokat illetően és persze a finomabbnál finomabb apró sütik receptjeit is előkerülnek. Nálunk ez a diós kifli az egyik nagyon közkedvelt, gyorsan elkészíthető, klasszikus karácsonyi apró süti, melyet minden évben már jó előre elkészítek, általában dupla adagban, mert az ünnepekig még fogyatkozik.
Elkészítési idő: 45 perc
Diós kifli
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
hempergetéshez:
- 10 dkg porcukor
- 1 bourbon vagy 2-3 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
- A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a darált diót, porcukrot, csipet sót, tojássárgákat és a citrom lereszelt héját is.
- Összegyúrjuk, ha a tészta kemény lenne kis tejföllel lazítjuk.
- Mikor a tészta összeállt, diónyi darabokat csípünk belőle, rudacskákat sodrunk, kifli alakúra formázzuk őket.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, kicsit távolabb egymástól, mert sütés közben picit megnőnek.
- Előmelegített sütőben 170-180°C-on 12-15 percig sütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk, melyhez a porcukrot összekeverjük a bourbon vaníliás cukorral.
- Ha kihűlt, fém dobozba tároljuk felhasználásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!