2009. december 29., kedd

Császármáj



Nagyon egyszerű és gyors vendégváró finomság. Nagy előnye, hogy előre elkészíthető, csak be kell tolni a sütőbe, mikor a vendégek megérkeztek, s néhány perc múlva ínycsiklandó, fenséges lakoma tálalható. Hidegen is adható bulikban, de büfé asztalokon is megállja a helyét. Gyors hétköznapi ebédként is telitalálat.

Elkészítési idő: 40 perc

Császármáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 25 dkg bacon szalonna
  • mustár
  • frissen őrölt bors
  • majoránna

Elkészítése:

  1. A megtisztított, megmosott, leszárított egész csirkemájakat kettévágjuk. Meghintjük frissen őrölt borssal és majoránnával, kevés mustárral megkenegetjük, majd becsavarjuk 1 szelet baconszalonnába.
  2. Menet közben az elkészült batyukat egy tűzálló edényben sorban egymás mellé rakosgatjuk. 
  3. Zsiradékot nem teszünk alá, elég ami a szalonnából majd kisül.
  4. 180-200 C-os sütőbe toljuk, addig sütjük, míg a máj belül puha, a szalonna pedig kívül ropogós nem lesz.
  5. Félidőben egyszer megfordítjuk a májat, hogy az alján lévő szalonna is meg tudjon pirulni.
  6. Krumplipürével a legfinomabb, de zöldséges rizzsel vagy salátával is adható.





1 megjegyzés:

  1. Ezzel egyetértek, hogy nem fogyókúrás, de hát mi is így szeretjük. Nagyon gusztusos.

    VálaszTörlés

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!