2009. december 31., csütörtök

Sajtos rúd




A sajtos rúd a házibulik, családi összejövetelek, ünnepi asztalok nélkülözhetetlen kísérője. Ahány ház, annyi szokás, mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje. Ime az enyém, ami mindig nagy sikert arat.

Elkészítési idő: 45 perc

Sajtos rúd

Hozzávalók:

tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg zsír 
  • 1 tojássárgája
  • 2 ek tejföl
  • 1,5-2 tk só (vagy ízlés szerint)

teteje lekenéséhez:

  • 1 tojásfehérje 

tetejére:

  • 8-10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

  1. A lisztbe belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a zsiradékot, majd a tejfölt és a tojássárgáját hozzáadva sima tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal bőven megszórjuk, derelyemetszővel rudakat vágunk belőle.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rárakjuk a rudacskákat, az első 5 percben 200°C-on, majd a hőt 180°C-ra mérsékelve szép aranysárgára sütjük.


3 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!