A sajtos rúd a házibulik, családi összejövetelek, ünnepi asztalok nélkülözhetetlen kísérője. Ahány ház, annyi szokás, mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje. Ime az enyém, ami mindig nagy sikert arat.
Elkészítési idő: 45 perc
Sajtos rúd
Hozzávalók:
tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 5 dkg zsír
- 1 tojássárgája
- 2 ek tejföl
- 1,5-2 tk só (vagy ízlés szerint)
teteje lekenéséhez:
- 1 tojásfehérje
tetejére:
- 8-10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
- A lisztbe belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a zsiradékot, majd a tejfölt és a tojássárgáját hozzáadva sima tésztává gyúrjuk.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal bőven megszórjuk, derelyemetszővel rudakat vágunk belőle.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rárakjuk a rudacskákat, az első 5 percben 200°C-on, majd a hőt 180°C-ra mérsékelve szép aranysárgára sütjük.
milyen vastagra szoktad nyújtani?
VálaszTörléskb. 1 újjnyira, ha vastagabb, a közepe nem tud rendesen átsülni.
VálaszTörlésezt én is nagyon szeretem
VálaszTörlés