2017. augusztus 17., csütörtök

Sajtos, baconos jalapeno













Még a múlt heti piacozás alkalmával került a kosárkámba néhány darab különleges ízvilágú, apró, méregzöld mexikói paprika, a jalapeno, (ejtsd: hálápennyo) mely a nagyon csípős paprikák közé tartozik. Ez az egyetlen olyan paprikafajta, amit nem szabad hagyni teljesen beérni, le kell szedni mielőtt bepirosodik, mert ahogy érik, veszít a csípősségéből, édessé válik. Sokrétűen felhasználható, salsákhoz, szószokhoz, levesekhez, chilis babhoz, fajitához, burritohoz és mivel egy vastag húsú fajta, jól tölthető is. Egyetlen hátránya viszont, hogy nálunk elég drága. Receptet a Pinteresten találtam. Gyors, könnyű étel, kiválóan illik nyári összejövetelekhez előételként. A kellemesen csípős paprika, krémes sajtos töltelék és a ropogós szalonna kombinációja nekem annyira tökéletes volt, hogy talán napokig is tudnám enni.

Sajtos, baconos jalapeno

Hozzávalók:

  • 6 db jalapeno paprika
  • 12 dkg lágy krémsajt (Philadelphia)
  • 5 dkg reszelt cheddar
  • 1 g zúzott fokhagyma
  • csipetnyi füstölt paprika (elmaradhat)
  • 6 szelet bacon, félbevágva

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  2. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  3. A paprikákat hosszában kettévágjuk, magjukat, vastag, fehér erét eltávolítjuk. (legjobb kesztyűben végezni) 
  4. A krémsajtot összekeverjük a cheddarral, fokhagymával, paprikával.
  5. A sajtkeverékkel megtöltjük a fél jalapenokat, körbetekerjük  1/2 szelet szalonnával, középen átszúrjuk egy fogpiszkálóval.
  6. Forró sütőben kb 25-28 percig sütjük, míg a szalonna ropogósra nem pirul.
  7. Azonnal, frissen kínáljuk.




1 megjegyzés:

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!