2017. augusztus 15., kedd

Paradicsomos, mozzarellás csirkeraguval töltött gömbcukkini















A múlt hétvégén kint voltam a hajnali piacon és nem tudtam ellenállni ezeknek a kis gömbcukkiniknek, ráadásul a néni, akitől vettem olyan kedvesen kínálta és nagyon messziről, vidékről hozta. Éterien zsengék voltak, így valami igazán könnyed, nyárias tölteléket terveztem, amit az itthon fellelhető alapanyagokból kreáltam végül hozzá. Színes, zöldséges rizzsel kínáltam, de a köret akár el is hagyható, mert önmagában is finom, laktató, ez esetben maga a zöldség szolgáltatja a köretet is. Esetleg egy fűszeres paradicsom mártást tudnék még elképzelni mellé. Készíthető húsmentesen is, mindenhogyan mutatós, egészséges fogás.  


Paradicsomos, mozzarellás csirkeraguval töltött gömbcukkini


Hozzávalók:

  • 4 közepes gömbcukkini
  • 1 egész csirkemellfilé
  • 1  vöröshagyma
  • 2 g fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 mozzarella 
  • 5 dkg reszelt trappista
  • néhány szem koktélparadicsom
  • 2-3 paradicsom (a tetejére)
  • bors
  • oregánó

Elkészítése:

  1. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
  2. A cukkinik kalapját levágjuk, belsejét kikaparjuk, félretesszük.
  3. A paradicsomokat és a mozzarellát apró kockákra vágjuk. 
  4. Kevés olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymákat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, mikor már illatos, rádobjuk a darált csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, kicsit lepirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a cukkinibelet, kevergetve tovább sütjük.
  6. A felaprított paradicsomot és mozzarellát is belekeverjük, fűszerezzük.
  7. A húsos-sajtos ragut betöltjük a cukkinik belsejébe, paradicsomszeleteket ültetünk rá, amit megszórunk reszelt trappista sajttal.
  8. Ráhelyezzük a kalapokat, tetejüket kevés olívaolajjal meglocsoljuk, tűzálló tálba tesszük, picike vizet öntünk alá.
  9. Forró sütőben, fólia alatt kb 25-30 perc alatt megsütjük.
  10. Főtt rizst kínálhatunk mellé.  






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!