2017. augusztus 16., szerda

Őszibarack fagyi - fagyigép nélkül















A nyár legnagyobb sztárja szerintem a fagyi, abból is a legeslegjobb a házi készítésű. Néhány egyszerű hozzávalóból otthon is készíthetünk jeges nyalánkságot, nem kell feltétlen megvenni a drága boltit. Nekem nincs (még) fagyigépem, amivel krémesebb lenne a végeredmény, ezért csak műanyag formákba szoktam kifagyasztani, de ez a változat is nagyon jól tud esni a rekkenő hőségben. Friss gyümölcs és krémes joghurt mindig akad a hűtőszekrényben és szinte semmi perc alatt kész van az egészséges változat, színezék és ízfokozók hozzáadása nélkül. Fontos, hogy a felhasználandó gyümölcs érett és jó édes legyen, különben nem lesz finom a fagylaltunk. Én legjobban a gyümölcsöseket szeretem, így mosolygós, nap sárga őszibarackból készült a mai desszert.    


Őszibarack fagyi - fagyigép nélkül

Hozzávalók:
6-8 adag

  • 50 dkg sárga húsú, érett őszibarack
  • 6-7 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
  • 3 dl görög joghurt
  • párcsepp citromlé

Elkészítése:

  1. Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát botmixerrel pürésítjük.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, joghurtot, pár csepp citromlevet.
  3. Alaposan összekeverjük.
  4. Szilikonos vagy műanyag fagyi készítő formákba öntve mélyhűtőbe tesszük, 5-6 óra alatt kifagyasztjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!