A nyár legnagyobb sztárja szerintem a fagyi, abból is a legeslegjobb a házi készítésű. Néhány egyszerű hozzávalóból otthon is készíthetünk jeges nyalánkságot, nem kell feltétlen megvenni a drága boltit. Nekem nincs (még) fagyigépem, amivel krémesebb lenne a végeredmény, ezért csak műanyag formákba szoktam kifagyasztani, de ez a változat is nagyon jól tud esni a rekkenő hőségben. Friss gyümölcs és krémes joghurt mindig akad a hűtőszekrényben és szinte semmi perc alatt kész van az egészséges változat, színezék és ízfokozók hozzáadása nélkül. Fontos, hogy a felhasználandó gyümölcs érett és jó édes legyen, különben nem lesz finom a fagylaltunk. Én legjobban a gyümölcsöseket szeretem, így mosolygós, nap sárga őszibarackból készült a mai desszert.
Őszibarack fagyi - fagyigép nélkül
Hozzávalók:
6-8 adag
- 50 dkg sárga húsú, érett őszibarack
- 6-7 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
- 3 dl görög joghurt
- párcsepp citromlé
Elkészítése:
- Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát botmixerrel pürésítjük.
- Hozzáadjuk a porcukrot, joghurtot, pár csepp citromlevet.
- Alaposan összekeverjük.
- Szilikonos vagy műanyag fagyi készítő formákba öntve mélyhűtőbe tesszük, 5-6 óra alatt kifagyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁST!
A hozzászólás linket, hirdetést, reklámot nem tartalmazhat!