Még a múlt heti piacozás alkalmával került a kosárkámba néhány darab különleges ízvilágú, apró, méregzöld mexikói paprika, a jalapeno, (ejtsd: hálápennyo) mely a nagyon csípős paprikák közé tartozik. Ez az egyetlen olyan paprikafajta, amit nem szabad hagyni teljesen beérni, le kell szedni mielőtt bepirosodik, mert ahogy érik, veszít a csípősségéből, édessé válik. Sokrétűen felhasználható, salsákhoz, szószokhoz, levesekhez, chilis babhoz, fajitához, burritohoz és mivel egy vastag húsú fajta, jól tölthető is. Egyetlen hátránya viszont, hogy nálunk elég drága. Receptet a Pinteresten találtam. Gyors, könnyű étel, kiválóan illik nyári összejövetelekhez előételként. A kellemesen csípős paprika, krémes sajtos töltelék és a ropogós szalonna kombinációja nekem annyira tökéletes volt, hogy talán napokig is tudnám enni.
Sajtos, baconos jalapeno
Hozzávalók:
- 6 db jalapeno paprika
- 12 dkg lágy krémsajt (Philadelphia)
- 5 dkg reszelt cheddar
- 1 g zúzott fokhagyma
- csipetnyi füstölt paprika (elmaradhat)
- 6 szelet bacon, félbevágva
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
- Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- A paprikákat hosszában kettévágjuk, magjukat, vastag, fehér erét eltávolítjuk. (legjobb kesztyűben végezni)
- A krémsajtot összekeverjük a cheddarral, fokhagymával, paprikával.
- A sajtkeverékkel megtöltjük a fél jalapenokat, körbetekerjük 1/2 szelet szalonnával, középen átszúrjuk egy fogpiszkálóval.
- Forró sütőben kb 25-28 percig sütjük, míg a szalonna ropogósra nem pirul.
- Azonnal, frissen kínáljuk.
Ez nekem is nagyon ízlene, mert imádom a jó erős ételeket :-)
VálaszTörlés