2013. május 15., szerda

Almás-hagymás csirkemáj













Ma csak egy gyors ebédre maradt időm. Csirkemell, csirkemáj ilyen esetben tuti befutó nálam, mert biztos lehetek benne, hogy tényleg hamar elkészül. Szeretem a hús-gyümölcs párosítást, gondoltam ez máj esetén sem működhet rosszul. A receptet ITT találtam. A máj telítő hatását az alma remekül ellensúlyozta és egy pohárka bor is nagyon kívánkozik utána.  

Elkészítési idő: 30 perc

Almás-hagymás csirkemáj

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemáj
  • 8 dkg vaj
  • 2-3 vöröshagyma
  • 2 alma
  • őrölt bors
  • majoránna

Elkészítése:

  1. A csirkemájat megtisztítjuk, felcsíkozzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a májat, rátesszük a fűszereket és néhány percet pirítjuk.
  3. A májat kivesszük a serpenyőből, félretesszük.
  4. A megtisztított hagymát fél-karikára vágjuk és a visszamaradt vajon üvegesre pároljuk.
  5. Az almákat cikkekre vágjuk, magházukat kivesszük, a hagymához adjuk, 3-4 percet pirítjuk, majd a májat is visszarakjuk és együtt pirítjuk készre.







3 megjegyzés:

  1. Az alma nagyon jól passzol a májhoz. Remek párosítás. Egy szelet pirítóssal csak úgy tunkolni...Hm, remek fogás!!!

    VálaszTörlés
  2. Jaj, ez nagyon guszta ám!!! :P ...és valóban gyors. ;-)

    VálaszTörlés
  3. De guszta! És imádom a májat, biztos almával is nagyon finom, ki fogom próbálni. És most látom, neked is van zománcos láboskád. :) Nagyon aranyos, én bolondulok értük. :)

    VálaszTörlés

A komment nem tartalmazhat linket