Elkészítési idő: 30 perc
Almás-hagymás csirkemáj
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemáj
- 8 dkg vaj
- 2-3 vöröshagyma
- 2 alma
- só
- őrölt bors
- majoránna
Elkészítése:
- A csirkemájat megtisztítjuk, felcsíkozzuk.
- A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a májat, rátesszük a fűszereket és néhány percet pirítjuk.
- A májat kivesszük a serpenyőből, félretesszük.
- A megtisztított hagymát fél-karikára vágjuk és a visszamaradt vajon üvegesre pároljuk.
- Az almákat cikkekre vágjuk, magházukat kivesszük, a hagymához adjuk, 3-4 percet pirítjuk, majd a májat is visszarakjuk és együtt pirítjuk készre.
Az alma nagyon jól passzol a májhoz. Remek párosítás. Egy szelet pirítóssal csak úgy tunkolni...Hm, remek fogás!!!
VálaszTörlésJaj, ez nagyon guszta ám!!! :P ...és valóban gyors. ;-)
VálaszTörlésDe guszta! És imádom a májat, biztos almával is nagyon finom, ki fogom próbálni. És most látom, neked is van zománcos láboskád. :) Nagyon aranyos, én bolondulok értük. :)
VálaszTörlés