Ma az egészséges táplálkozás jegyében egy igazán szemet gyönyörködtető, friss, ropogós, vitaminokban és ízekben gazdag salátát készítettem magamnak ebédre. Ezt a salátát már nagyon régen kinéztem SEDITH-nél és mivel már minden friss primőr kapható hozzá, nem vártam tovább az elkészítésével, annál inkább nem, mivel szűk negyed óra alatt már kész is voltam vele. Egyedül a telemeát nem tudtam beszerezni, bár nem tudom nálunk kapható-e egyáltalán ez a sajt-féle, én még soha nem találkoztam vele, azzal is szívesen megkóstolnám. Edittől tudom, hogy ez finom saláta az Excalibur Középkori Lovagi Étterem salátája. Sokszor fogom még készíteni, mert nagyon ízlett. Köszönöm Editnek a receptet.
Elkészítési idő: 15 perc
Excalibur saláta
Hozzávalók:
- 1 fej saláta (nálam jégsaláta)
- 1 kisebb uborka
- 2 kisebb paradicsom (nálam 6-8 szem koktél paradicsom negyedekbe vágva)
- 1 kisebb paprika
- 10 dkg feta
- 10 dkg füstölt sonka
- 1 közepes lilahagyma
- 1 főtt tojás
- 5-6 szem fekete, magozott olajbogyó
- 2 citromszelet
öntet:
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- só
Elkészítése:
- A salátát megmossuk, leszárítjuk, vékonyra metéljük.
- Az uborkát, paradicsomot, paprikát, a sajtot és a sonkát kb 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a lila hagymát felkarikázzuk.
- A saláta hozzávalóit lazán összeforgatjuk.
- Talpas kelyhekbe, öblös poharakba vagy szép üvegtálba tesszük.
- Tetejét citromszeletekkel, olívabogyóval, negyed főtt tojással díszítjük.
- Az öntethez az olívaolajat és a balzsamecetet simára keverjük és külön tálkában kínáljuk a salátához.
- Sót mindenki ízlése szerint szórhat a salátájára.
De jó:) Jó néhányszor jártam én is az Excalibur Lovagi Étteremben Marosvásárhelyen, mindig fatálon hozzák a több személyes kaját, kézzel kell enni, de nagyon jól főznek:)
VálaszTörlésÖtletes a pohárban tálalás:)
Jaj, de örülök, hoyg ízlett, és annyira szépen tálaltad! :)
VálaszTörlésHa fetát használtál hozzá, akkor tökéletes. A telemea ugyanis a mi fetánk.:) Sokan azt mondják, hoyg nagyon különböznek, pedig szerintem nincs nagy különbség. Én viszont mindig leírom mindkét nevét, mert ha magyarországi valaki olvassa, nem biztos, hogy tudja, mi a telemea, az erdélyiek közül pedig nem mindenki ismeri a fetát. :)
Edit, köszönöm az információt!
TörlésNagyon szép és nagyon finom lehet! Egy pohárkával most biztos hogy ellennék egy ideig!:)
VálaszTörlésDe szép színes! Most én is épp salátát szeretnék készíteni... mert megérdemlem. :))
VálaszTörlésKöszönöm lányok!
VálaszTörlés